Keskek Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı keskeklik buğday (bir Türk marketinde bulunur)
2-3 yemek kaşığı tuz
2 et bulyon tableti veya hazır et suyu
100-200 gram tereyağı
Biraz zeytinyağı
1 kg kuzu eti veya tavuk eti (isteğe bağlı biraz fazla)
3-4 soğan
2-3 yemek kaşığı biber salçası
Hazırlanışı :
İlk olarak buğdayı büyük bir kasede yıkayın ve bir gece boyunca suda bekletin.
Bir tencerede tereyağını eritin ve üzerine biraz zeytinyağı ekleyin. Yağ eridiğinde doğranmış soğanları ekleyin.
Soğanlar şeffaf hale geldiğinde et bulyon tabletlerini ekleyin. Ardından ıslattığınız buğdayı tencereye aktarın ve buğdayın üzerini kaplayacak kadar su ekleyin.
Kaynamaya başladığında, ısıyı orta seviyeye düşürün ve en az 2-3 saat boyunca kaynatın. Bu süre zarfında, ihtiyaca bağlı olarak sıcak su ekleyerek kontrol edin.
Buğday tamamen piştiğinde yemek fazla sulu olmamalıdır.
Keskek pişerken, etli sosu hazırlamak için zeytinyağını ayrı bir tencerede ısıtın ve eti, tuzu, karabiberi ve biraz acı pul biberi ekleyin. Eti pişirin.
Ayrı bir tavada doğranmış 2 soğanı zeytinyağında soteleyin. Sotelediğiniz soğanlara 2 yemek kaşığı biber salçası ekleyin. Sonra bu karışımı pişen etlere ekleyin.
Eti kaplayacak kadar sıcak su ekleyin. Etler pişene kadar yaklaşık 1 saat boyunca kaynatın. Pişen keskeğin üzerine etli sosu dökün ve servis yapmaya başlayın. Afiyet olsun!
Not: Keskeği pişirirken su seviyesini kontrol etmek önemlidir, çünkü buğday fazla su emer. Eğer tereyağı yetmezse, pişirirken daha fazlasını ekleyebilirsiniz.
Hem et hem de buğday için pişirme süreleri değişebilir, bu yüzden yemeği pişerken sürekli kontrol edin.
Şahinde Altunbaş
#astroloji #astrolog #kocburcu #bogaburcu #ikizlerburcu #yengeçburcu #aslanburcu #basakburcu #teraziburcu #akrepburcu #yayburcu #oglakburcu #kovaburcu #balıkburcu #burcyorumu #burclar #astrologvedatdelek #yeniay #akrepburcundayeniay #dolunay #taro #tarot #astrolojigazetesi #gazteastro #onbiresekiz
Bir Yorum Bırakın