Üniversiteli çiftçi Ayşe Şen tarihi şirden mayasıyla ürettiği peynirlerle başarıyı yakaladı!
Hataylı yörük kızı Ayşe Şen, tarihi Sümerlere uzanan şirden mayasından ürettiği peynirlerle başarıyı yakaladı. Kendisiyle birlikte 7 kadına da gelir yaratan girişimcinin hedefi Anadolu'nun lezzetlerini yurtdışına açmak.
120 ÇEŞİT ÜRÜN GAMI
Başarının mimarı Ayşe Şen Şimşek, aslen Hatay Yayladağlı bir yörük kızı...Annesi Semra Şen'den öğrendiği şirden mayasıyla organik kaşar, örgü peyniri ve tulum peynirinin de aralarında olduğu hepsi doğal ve ev yapımı 120 çeşit ürünü sosyal medya üzerinden tüketiciyle buluşturan okullu girişimci, bölgesinde fark yaratan işlere imza atıyor. Yaptıkları doğal peynirlerin pek çok insana şifa olduğunu ifade eden Ayşe Şen Şimşek, "Şirden mayasıyla yapılan ürünler probiyotik içeriğe sahip olduğu için özelikle bağırsak sağlığına ciddi fayda sağlıyor. Ürünlerimiz kulaktan kulağa tavsiye yoluyla pek çok kişinin mutfağına girdi. Ürün gamımız arasında mevsiminde kurutulmuş sebze ve meyveler, reçeller, tarhana ve erişte gibi pek çok yöresel ürün bulunuyor" diyor.
BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR
Şirden, sütle beslenen buzağı ve oğlakların midesindeki anne sütünü sindirebilmek için şirden olarak adlandırılan bölgesinden elde edilen doğal bir mayadır. Chymosin ve rennin enzimlerinden meydana gelen şirden mayasından elde edilen peynirler probiyotik özelliğe sahip olduğu için bağışıklığı güçlendiriyor. Bu mayayla yapılan peynirler bağırsaktaki faydalı mikroorganizmaları artırırken, zararlı olanları azaltıyor.
Bir Yorum Bırakın