Gönder

 

2024 YILI GENEL ETKİLERİ

ASTRO GÜNDEM
02 Ocak 2024
16:59


Yepyeni bir yıla girerken gelin birlikte 2024 yılına genel olarak bakalım;

Ay düğümleri aksı 17 Temmuz'dan beri Koç Terazi aksında seyrediyor. Bu süreç başladığından beri hiç duymadığımız kadar adalet sistemi-hukuk konuşuluyor, savaş-barış gündemimizde, güzellik merkezleri, kara para konuşur olduk. Süreç 2025 başına kadar devam ederken bu alanları arındıracak, kim bu alanlarda hakka girdiyse 18 yıllık bedeller kesilecektir.

Önümüzdeki yılın en popüler gezegen geçişi Plüton Kova burcuna girişiyle; tüm Dünyada dijital bir döneme geçiş, Nano teknolojik gelişmeler, yapay zekanın hızlanması, nükleer enerjiler, grupların topluca hareketi, liderlere başkaldırı şeklinde olaylar yaşayabiliriz. Plüton gücü temsil eder, tüm Dünyada güç dengeleri değiştirecektir. Bireysel olarak hissedeceğimiz alan ise 15-16 yıldır tıkanan işlerimizde açılması şeklinde yansıyabilir. Yıllardır bekledim olmadı, vazgeçtim olmaz artık dediğiniz konular 10-17 Şubat veya 8-21 Nisan haftalarında ani gelişmelerle olabilir.

Deprem var mı?
Ülkemizde 2023 yılında deprem çok canımızı yaktı. Hâliyle 2024'de deprem olacak mı diye soranlar da çok fazla. Öncelikle ülkemiz deprem ülkesi ve 2026 ya kadar bu alanda büyük bir enerji çıkışı bekliyordum. Maalesef bunu avı şekilde deneyimledik ve büyük bir enerji tetiklendi, o nedenle önümüzdeki yıl da toprak hareketliliği devam edecektir.
2024 yılına bakacak olursak;
25 Ocak , 10-14-17 Şubat, 25 Mart, 8 Nisan, 21 Nisan, 8 Mayıs, 15 Temmuz, 4-14-19 Ağustos, 3-16 Kasım tarihlerinde(+2, -2 gün) orta şiddette depremler yaşanabilir. Rabbim afetinden korusun.

Ekonomi düzelecek mi?
Dış borçlar 2024 yılında da gündemimizde olacak ve iç politikalarımızı kısıtlayacak gibi görünüyor. 31 Mart seçimleri sonrasında gelişmeler zorlu kararlar alınabilir. 21 Nisan haftası ekonomik çalkantılı yaşanabilir.
Merkez Bankası haritası ise Şubat'tan sonra rahatlıyor, sonbahar aylarında dijital para, yeni banknotlar, para politikasında revizyon işlemleri gerçekleşebilir. 18 yıl önce aynı tutulma hattında Türk lirasından altı sıfır atılmıştı. Ekonomik doğru hamleler sonucunda, sonbahara doğru olumlu gelişmeler görünüyor.

2024 yılında hiç duymadığımız kadar kanalları, boğazları ve köprüleri de konuşuyor olacağız. Sultan Abdülaziz döneminde açılan Süveyş kanalı savaş hattında önem kazanıp sık sık gündeme gelecektir. Bunun haricinde Panama kanalı, Çin kanalı, kanallarıyla ünlü Venedik çeşitli kazalar, su azlığı nedeniyle geçiş sıkıntısı gibi konularla gündemimizde olacaktır. Yine boğazlar geçiş sorunları, kazalar, boğaz yönetimlerinin el değiştirmesi gibi konularla konuşulacaktır. Bir diğer benzer alan köprülerde de yıkılmalar, kazalar, hasarlar duyabiliriz.

Anayasa Mahkemesi ilerletilmiş haritası bana, Ocak Şubat aylarında bu kurumun büyük sıkıntılar yaşayacağını gösteriyor. Süreçte yaralar alabileceğini, itibar kaybedebileceğini, üyelerinden bazılarının görev değişikliği yaşayabileceğini, halka açıklanmayan bazı konuların sızabileceğini öngörmekteyim.

2024 yılında bağımlılık, uyuşturucu, uyuşturucu trafiğini de maalesef çok duyacağız. Özellikle 10 Nisan haftası tüm Dünyada ve ülkemizde uyuşturucudan ölümler, uyuşturucu baronlarının yakalanması, uyuşturucu trafiğinde gelişmeler duyabiliriz.

2024'te Anayasa değişir mi?
1982 Anayasamız zorlu bir başlangıç etkisiyle, halk oylaması sonucu çıkmış. Bu başlangıç etkisi ne zaman tetiklense kendi içinde yasalarda değişikler yapılmış. Mesela kapanma karesi yaşarken, 2007'de referandum ile Cumhurbaşkanını halkın seçmesi ve İkinci defa seçilme maddesi değiştirilmiş.
2024 Şubat ayı itibariyle Anayasada değişim çalışmalarının hızlanacağını, sonbaharda değişim için referandum söylemlerini sıkça konuşacağımızı öngörüyorum.
2024 yılında 3. Dünya savaşı çıkar mı?
Astrolojik olarak bakmak için önceki gezegen döngülerini incelemek gerekiyor. Dünya savaşlarını başlatan döngü 1890'lı yıllarda başlamış, kendi içinde açıları tetiklendikçe olaylar yenilenmiş görünüyor. 2024 yılınında Şubat ayından itibaren Dünyada savaş etkisi artabilir ancak ülkelerin kendi iç konuları ve arabulucular sayesinde enerji azalacağa benziyor. İlk döngü enerjisi tam ne zamana tetiklenir derseniz 2048 yılını bulacağı görünüyor.
Mevcut İsrail-Hamas savaş enerjisini kendi içinde incelediğimiz zaman 2022 Mart başı yaşanan döngünün (o tarihte Ukrayna Rusya savaşını başlatmıştı) kapanma karesi günü yani 7 Ekim'de Hamas saldırısı gerçekleşti. Bu döngünün kendi içinde kapanma tarihi ise 14 Şubat. Ümidim devam eden iki savaşla ilgili barış haberinin gelmesi, korkum ise savaşın boyut değiştirerek bu tarihten sonra nükleer bir saldırı ile yayılması. Bir nükleer deneme haberi de Çin'den gelebilir. Doğu Türkistan’ın Lop nur bölgesinde kurmuş olduğu nükleer tesisinde bölge halkının sağlığını umursamadan nükleer deneme yapabilir. (Çernobil felaketininde döngüsel olarak bu döneme denk geldiğini hatırlatayım.)
Tutulmalar nereleri etkileyecek?
2024 yılında en büyük çalkantı Amerika ve çevresindeki ülkelerde yaşanacaktır. Doğal afetlerden, iç kargaşaya, ekonomik gelişmelerden, ayaklanmalara kadar çeşitli haberler duyacağımız bir yıl olacaktır. Amerika'da 2024 yılı sonunda yapılacak seçimlerde de değişimin geleceği, hâliyle tüm Dünya politikasının seyrininde değişeceğinden söz edebiliriz.

2024'e Mundane Astroloji olarak bakınca,
ilk göze çarpan ülkeler;
Amerika,
Fransa,
İspanya,
Portekiz,
Fas,
Cezayir,
Mali
Doğal afetler, sulardan gelecek hasarlar, baraj patlamaları, hortumlar, fırtınalar, salgın hastalıklar olarak gündeme gelecek gibi görünüyor.
Ülkemizde adaletle ilgili ne gibi gelişmeler olabilir?
Sinan Ateş (merhumun ablası gerçek doğum bilgilerini paylaştığı için tekrar teşekkür ederim) cinayetinde Şubat ayında gelişme olacaktır. Nisan ayında ise bu dava nedeniyle Cumhur ittifakı arasında gerilim yaşanabilir.
İnfluencer davalarında tek tek haritalarına bakmak gerekiyor. Bilinen tarihler, gerçek doğum tarihlerini bilmiyorum ama Dilan-Engin Polat davalarında Mart-Nisan aylarında gelişme yaşanabilir. Dilan Polat'ın haritası 30 yıllık hiç de kolay olmayan bir döngünün başladığını gösteriyor. Özellikle sonbahara kadar süreç onu zorlayacaktır. Engin Polat'ın da olumsuz göstergeleri mevcut, lakin Mayıs ayına kadar onu destekleyen güçlü dostlarının desteğini hissedecektir.
2016 yılında yaşadığımız d.rbe girişimi kökeni taa 1989 yılına dayanan bir döngüyle başlıyor. Bu döngünün kapanma karesinde ise olmayacak bir hayalle d.rbe girişiminde bulunuluyor. İşte bu döngünün tam kapanması da 2026'yı bulacaktır. Fakat 2024 yılı sonbaharında özellikle AİHM'si tarafından çıkan kararlarla davalarda seyir değişecek gibi görünüyor.
Yeni yılın huzur, mutluluk, sağlık ve barış getirmesini diliyorum.
En Güzel'e emanet olun ✨
Mahizer

Kaynak : MAHİZER

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

DEVRİM DAYIOĞLU'NDAN 14 EKİM HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI

MARS OĞLAK BURCUNDA ETKİLER NELER?

SODEP GÜNLERİNDE NELER YAPMALIYIZ?

VENÜS NEMESİS GÜNLERİ VOLUME III

27 ARALIK YENGEÇ BURCUNDA DOLUNAY

Fahriye EVCEN – Burak ÖZCİVİT Sinatri Haritası

YÜKSELEN YAY BURCU ÖZELLİKLERİ

Medusa'nın Çarpıcı Hikayesi 🐍

PLÜTO KOVA GEÇİŞİ NELERİ BERABERİNDE GETİRECEK?

13 KASIM ZUBEN EL SCHEMALİ SABİTİNDE YENİAY

BUĞRA BAHADIRLI'DAN BİLLUR KALKAVAN'IN 1. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNE ÖZEL MESAJ

ASTROLOG VEDAT DELEK'TEN DERDE DEVA!

TEMMUZ AYI BURÇ YORUMLARI

BÜYÜK BETELGEUSE GÜNÜ

ÖNEMLİ SABİT YILDIZLAR VE KARAKTERLERİ

YAZARLAR

Nöbetçi Eczaneler

5 Ekim 2024 Cumartesi Günü Nöbetçi Eczaneler